Zorgeloos op pad

Jij wilt comfortabel en zorgeloos wandelen? Wij helpen je daarbij! Er wordt gezorgd voor toiletten, drinken en medische verzorging.

Eten en Drinken

Toiletten

Medische verzorging

Eten & drinken

Een algemeen advies over hoeveel je moet eten en drinken tijdens het wandelen, is niet te geven. Dit verschilt namelijk per persoon. Ook spelen omgevingsfactoren zoals de temperatuur en de luchtvochtigheid een rol. Daarom is het van belang dat je luistert naar je lichaam! Je hoeft niet te wachten met drinken totdat je dorst hebt, maar je hoeft ook niet de hele weg te drinken. Verdeel dit over de dag. Drink je te weinig, dan kun je spierkramp en hoofdpijn krijgen, duizelig en misselijk worden en zelfs flauwvallen.

Drinkpunten onderweg

Langs de routes vind je iedere dag drinkpunten. Daar kun je gratis drinken pakken. Alle drinkpunten staan op de routekaarten aangegeven. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om voldoende drinken bij je te dragen.

Eet regelmatig​

Eet voldoende zodat je over genoeg ‘brandstof’ beschikt. Wacht niet met eten totdat je honger krijgt. Tijdens de tocht regelmatig een koolhydraatrijk tussendoortje eten geeft weer (even) een extra boost.

Vanuit de organisatie van de Avondvierdaagse Zeewolde wordt langs de route geen catering aangeboden. Neem dus zelf voldoende voeding mee voor onderweg of maak gebruik van de vele stands en horeca die je langs de route aan zal treffen.

Meer weten?​

Op de website van KWbN vind je meer informatie en tips over wandelen en voeding.

Medische verzorging​

Blaren, overbelaste spieren en gewrichten, hielspoor, warmteflauwtes, schaafwonden, achillespeesblessures. Goed trainen vooraf voorkomt veel wandelleed, maar e kunt altijd een wandelblessure oplopen. Ieder jaar staat het medisch team van het Rode Kruis klaar om je te helpen.

De medische centrale post zit altijd bij de start/finish van elke dag. Je kunt ze ook terug vinden op de routekaarten.

Krijg je onderweg last van blaren of een andere blessure, dan kun je onderweg terecht op bij een van de verkeersregelaars. Zij hebben via de portofoons contact met het team van het Rode Kruis. De medische post zal naar je toe komen om je verder te ondersteunen.

Blaren behandelen​

Wil je weten hoe je je blessure of blaar zelf kunt voorkomen of behandelen? Kijk op de website van het Rode kruis. voor medische porblemen kijk ook op thuisarts.nl

Toiletten​

Bij de start en de finish is een gratis toiletvoorziening aanwezig. Deze toiletlocaties staan ook op de routekaarten aangegeven.

HogeNood

Er zijn onderweg nog meer toiletvoorzieningen: vaak kun je ook terecht bij bewoners, horecagelegenheden, soms tegen een kleine vergoeding. De app ‘HogeNood‘ biedt een overzicht van openbare en semi-openbare toiletten. 

Mindervalidentoiletten​

De mindervalidentoiletten kun je vinden bij start/finish van de avondvierdaagse Zeewolde. Kijk bij routes, op de juiste dag waar je deze kunt vinden. 

Gerelateerde onderwerpen