Speciaal weerbericht Florian Polak

Komende week hebben we te maken met een westelijke stroming aan de noordflank van een uitloper van een hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan en later van het Azorenhoog. Door de hogedrukinvloeden zal het weerbeeld overwegend stabiel zijn, de stroming is echter wel voortdurend cyclonaal (onstabiel). Er zal daardoor toch van tijd tot tijd een (verzwakte) regenstoring kunnen passeren. De aangevoerde luchtsoort is daarbij overwegend polair en vaak aan de koele kant voor de tijd van het jaar.

Dinsdag blijft het overwegend bewolkt en in de middag gaat het vanuit het westen regenen. De wind draait naar het zuidwesten en trekt aan om matig te worden (windkracht 3-4). Het wordt zo’n 19°C. De kans is groot dat het regent tijdens de Avondvierdaagse, maar de kans op onweer is gering. De temperatuur ligt aan het begin van de avond rond 17°C. Om 21:00 is het kwik teruggelopen tot 16°C. De wind is bij de start matig vanuit het zuidwesten (3-4 Bft) en daar verandert in de avond niets aan.

Woensdag lijkt een droge dag te worden, we komen meer en meer onder invloed van een hogedrukgebied. De zon laat zich steeds meer zien. Met 16°C is het wel een stuk frisser dan dinsdag (regen op dinsdag hoort bij een koufront). De wind is matig vanuit het noordwesten. De tweede etappe gaat zeer waarschijnlijk droog verlopen, met flink wat ruimte voor de zon. De temperatuur ligt aan het begin van de avond rond 14°C. Om 21:00 is het kwik teruggelopen tot 11-12°C. De wind is matig bij de start en waait uit het noordwesten (3-4 Bft) en neemt in de avond af om zwak te worden (2 Bft).

Ook op donderdag kunnen we van de zon genieten. Het blijft waarschijnlijk droog (enkele bui niet uitgesloten, maar waarschijnlijk alweer opgelost voor 18:00 uur). Qua temperatuur en wind verandert er niet veel ten opzichte van woensdag; 16°C en een matige wind die iets meer uit het westen komt. De temperatuur ligt bij de start rond 15°C. Om 21:00 is het kwik teruggelopen tot 12°C. De wind is bij de start matig en waait uit een westelijke richting (3-4 Bft). Gedurende de avond zwakt de wind af en draait naar het noordwesten.

Vrijdag neemt de kans op een enkele bui weer toe, maar het lijkt erop dat de buien vooral verder naar het oosten vallen. We zien een mix van en wolken. De matige wind draait naar het zuidwesten. Dit alles bij een temperatuur die oploopt tot 18°C. De temperatuur ligt bij de start van de laatste dag rond 17°C. Om 21:00 is het kwik teruggelopen tot 13°C. De wind is vrij matig en waait uit het westen (3 Bft) en zwakt af.